Kurz středomořské kuchyně

V Labence se uskutečnil díky NROS Kurz středomořské kuchyně, vakuování a konzervace potravin. Projekt byl zaměřen na přípravu pokrmů z čerstvých surovin, převážně ryb a zeleniny a zúčastnili se ho žáci 2. a 3. ročníku oboru kuchař. Nedílnou součástí kurzu bylo naučit se ergonomii provozu a neplýtvání surovinami. Žáci si sami vyzkoušeli vakuování surovin včetně zavařování přebytečných porcí pokrmů a […]

Read more

KČ3A uspořádala raut pro rodiče a přátele

KČ3A poděkovala svým rodičů a přátelům za podporu při studiu rautem, který uspořádala v Labence 29. února v rámci projektu Operačního programu Jan Amos Komenský – Podpora inovativního vzdělávání. V tomto uceleném projektu, který trval od prvních příprav po dobu cca 2 měsíců, se prolínala teorie s praxí, žáci zakusili, jak je nutné mít pro společnou věc stmelený kolektiv, kde […]

Read more

Den pro školu

Jedním z nejlepších způsobů, jak přiblížit našim žákům téma podnikání a pracovní úspěchy v životě po škole, je přivést člověka z praxe, který toho hodně dokázal a má co žákům předat. A tak na Jitřenku v úterní podvečer zavítal v rámci projektu Den pro školu odborný lektor Michal Vyhnálek a ukázal názorně, v čem tkví tajemství úspěchu a nejen to. […]

Read more

Zítra celá země

Třída M1 absolvovala čtyřhodinový zážitkový workshop organizace Post Bellum „Zítra celá země“, který jim přiblížil atmosféru 50. – 80. let 20. století, ale hlavně politických změn roku 1989. Vše si zažili doslova na vlastní kůži, principem hraní rolí. Museli například soudružce učitelce připravit nástěnku odpovídají požadavkům období normalizace, vytvořit živý obraz na téma okupace a demonstrace, podívat se na události […]

Read more
1 2 3 4 5 6 176