Cukráři v muzeu Choco-Story Praha

Exkurze do muzea čokolády Choco-Story Praha se naší třídě CP3 velice líbila. Vyzkoušeli jsme vyrábět čokoládu, navštívili jsme muzeum a prohlédli si profesionální výrobky. Vyslechli jsme si postup přípravy čokolády a její historii. Měli jsme možnost ochutnat různé druhy čokolád.

Dozvěděli jsme se, že: 96% čokoláda chutná jako hlína, bílá čokoláda tuhne déle než mléčná a hořká, obaly z dob našich prababiček byly velice krásné, nejstarší nádoba na kakao se datuje 3500 let př. Kristem, čokoládu do Evropy přivezl Kolumbus, dříve lidem boby nechutnaly, čokoláda se podávala pouze jako nápoj bez přídavku cukru a mohla si na něm pochutnat pouze šlechta.

Zajímavostí je i to, že z hlediska etikety u dvora se v minulosti začaly vyrábět hrníčky se zábranou, aby se gentlemani nemuseli bát, že si namočí knírek.

Tímto bychom chtěli ze srdce poděkovat naší třídní Mgr. Jaroslavě Kučírkové ❤️ – třída CP3