Den v pivovaru

Věděli jste, že Pivovar Nymburk vyrábí svůj zlatavý mok už od roku 1895? Tak my z KČ3A a KČ3C už to víme. Ve středu 20. listopadu jsme se zúčastnili velmi poutavé exkurze s podsládkem. Ten nás provedl celým areálem, vysvětlil přesný postup výroby piva, doslova jsme nasáli vůni při jeho výrobě a na závěr i ochutnali čerstvé nealkoholické pivo přímo z tanku. Taktéž jsme si připomněli Hrabalovo období a dozvěděli se, že zde Bohumil Hrabal žil. Obohatili jsme si slovník odborných výrazů, který je v našem oboru velmi důležitý. Už víme, co je vystírání, rmutování, scezovací káď, mladinová pánev, a další pivařské pojmy. Vy, kdo nevíte, co tyto výrazy znamenají, navštivte Pivovar Nymburk a tam se vše důležité o výrobě piva, dozvíte. No a my hurá ke kamnům, jelikož jsme dnes nachodili pár kilometrů a teplo zrovna nebylo….

KČ3A a KČ3C