Gastro Hradec Králové 2014

 

Dne 3. 4. 2014 proběhl XIX. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí, IX. ročník mistrovství republiky kuchařů a jedna z největších českých cukrářských akcí Gastro Hradec Vitana cup 2014.
Exkurze Gastro Hradec 2014 se zúčastnili žáci 1. a 2. ročníku (vzdělávací obor kuchař–číšník, cukrář) se svými třídními učiteli. I letos nás čekal den plný zážitků.
Žáci zde mohli vidět výrobky studené kuchyně, cukrářské výrobky, carving – vyřezávání zeleniny a ovoce.
Vyřezávání ovoce a zeleniny probíhalo přímo před zraky diváků. Soutěžící vyřezávali KVĚTINOVOU KOMPOZICI (min. 13 květů), časový limit pro soutěžící byl 180 minut. Také příprava sushi přímo před zraky diváků měla úspěch.
Proběhla ochutnávka a hodnocení rajské omáčky a veřejnost hlasovala o vítězi na základě ochutnávek. Návštěvníci měli možnost ohodnotit tradiční pokrm v soutěži „Chuť Česka“.
Vedle soutěžní podívané se žáci seznámili s firmami, které přináší informace a poznání novinek z oblasti gastronomie a nabídky firem sledující racionální výživu. Foto