Jitřenka na farmě

Šablony II. jsou projekt MŠMT a Evropské unie. Dají se využít tak, že vychovatelky budou ještě chytřejší než jsou nebo také v Projektovém dni mimo DM. A tak jsme vyrazili do vyhlášené farmy Dvůr Seletice, kde jsme se zaměřili na profesní růst našich žáků v oboru kuchař. Prohlídka farmy s majiteli, úžasný kurz pana šéfkuchaře Jaroslava Zelenky v přípravě hamburgerů, následná ochutnávka a tolik nových a zajímavých informací z oboru gastronomie, že se nám ještě teď všechno honí hlavou. Sníst hamburger z kvalitních surovin je delikatesa, ale zažít a slyšet všechno, co tomu předchází, je nejen poučné, ale hlavně k zamyšlení nad původem surovin, bio zemědělství, chovu zvířat. Znovu jsme se mohli přesvědčit, že když se kuchařina dělá se zápalem, plným nasazením a láskou k řemeslu, výsledek vždy stojí za to❤️.