Jitřenka na skok ve Vietnamu

Díky projektu OP JAK jsme se mohli na pár hodin přenést do malého Vietnamu v České republice. Čekala nás prohlídka tržnice SAPA a obchodně kulturního centra, budhistického chrámu, dozvěděli jsme se hodně o historii Vietnamu a zvycích Vietnamců. Celou dobu se nám ochotně věnovala průvodkyně specializovaná na gastronomii.  Denně tímto městem ve městě projde 8 tisíc lidí. Hlavně ale byl náš projekt zaměřen na vietnamskou gastronomii všemi smysly – šestichodové menu v tradiční vietnamské podobě, ochutnávka místních specialit, čajů a kávy z Vietnamu, poznávání koření, nám neznámých druhů ovoce a zeleniny. Získali jsme recept na štíhlost – Vietnamci nepoužívají ve své gastronomii lepek ani laktózu.  Hlásíme, že jsme si užili SAPA TRIP naplno.

Bc. Klára Schulzová, vedoucí vychovatelka