Kurz pro cukráře – francouzské dezerty z odpalovaného těsta

Skvělá lektorka Pavlína Berzsiová provedla naše cukráře kurzem zaměřeným na „francouzské dezerty z odpalovaného těsta“ včetně zdobení čokoládou formou 3D tisku. Tato akce se uskutečnila díky Nadaci rozvoje občanské společnosti a projektu Cesta k úspěšné budoucnosti
Žáci 3. ročníku si vyzkoušeli přípravu těchto lahůdek – eclairky s čokoládovým krémem a se žloutkovým krémem a čokoládovou glazurou, citronové eclairky se sněhem, perníkové chouz au craquelin se smetanovou náplní, kakaové chaouz au craquelin s krémem chantilli, profiterol s pěnou z bílé čokolády a s karamelovou ganache. Dalším zajímavým bodem programu bylo zdobení dezertů pomocí čokoládových ozdob vyrobených 3D tiskárnou.
Moderní cukrařina se stále rozvíjí a tímto kurzem se naši žáci seznámili s dalšími novými trendy, rozvinuli své dovednosti v tomto úžasném a žádaném oboru.
Paní Pavlína Berzsiová je cukrářka tělem i duší a zejména velká profesionálka. Je členkou představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky a držitelkou zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové. Kurz s ní proběhl ve velice příjemné atmosféře, její trpělivost, zručnost a zkušenosti byly pro žáky velmi inspirující.
Všichni absolventi kurzu obdrželi certifikát, ale hlavně získali spoustu cenných rad, nápadů, tipů a odnesli si skvělý zážitek.
Karel Diviš, zástupce ředitele OV