Kurz studené kuchyně

Míša Šimáčková a Martina Tržická v září absolvovaly kurz studené kuchyně pod vedením Mistra kuchaře Vladimíra Picky. Dnešní kuchař se v praxi neobejde bez znalostí přípravy nabídkových stolů, rautů a recepcí a naše děvčata už vědí, jak na to. A co takový kurz obnáší:

Teoretická příprava

  • význam a smysl studené kuchyně
  • pomůcky, vybavení kurzu
  • úprava složitých salátů
  • členění výrobků – plněná vejce
  • obecné zásady přípravy
  • jedno a víceporcové aspiky
  • moderní trendy v přípravě

Praktické vyučování

Příprava surovin

  • speciální masové výrobky
  • výrobky z uzenin
  • výrobky ze sýrů, plněné sýry, rolády
  • majonézy, aspiky, pochoutková másla pěny
  • plněná zelenina, kanapky a chuťovky
  • příprava obložených chlebíčků – 10 druhů
  • příprava fingerfood – 5 druhů
 Příprava výrobků na raut
  • příprava základních druhů sushi
  • plněné ryby, parfet
  • galantiny z drůbeže, kachny – rolovaná masa, cheudfreud
  • paštiky v těstě, teriny, masa v obalech, masa s crustou
  • dekorace mís
  • zásady přípravy rautového stolu
  • ozdoby, aranžmá mís

Fotografie úžasných výrobků si můžete prohlédnout zde