Kurz v Low carb v srdci

Low carb dorty – nový trend v moderní cukrařině. Kurz podpořený v grantovém programu Odborné vzdělávání – cesta k úspěšné budoucnosti s lektorkou a majitelkou firmy Low carb v srdci paní Hanou Martinkovou. Vybraní žáci měli možnost naučit se vyrábět dorty a zákusky bez jakékoli mouky, přidaného cukru a z kvalitních surovin, protože ty jsou základ. Korpusy byly vytvořeny pouze z mandlí, lískových a vlašských oříšků, pistácií, kešu, máku a dalších. Doslazeny přírodním sladidlem, erythitolem. Krémy byly především ze 40% smetany, mascarpone. Z dalších surovin byla použita vysokoprocentní čokoláda, low carb bílá a mléčná čokoláda, domácí džemy, jedlé květy. Žáci zjistili, že low carb dorty jsou vyhledávané nejen vyznavači zdravého životního stylu, ale i diabetiky a celiaky. A jak hodnotí kurz? „Za mě to byl skvělý kurz, chodila bych tam místo školy pořád 🙂.“ „Přínosem pro mě bylo zjištění alternativ k cukru a mouce.“ „Paní lektorka má smysl pro humor a rozum na správném místě a velmi šikovné ruce, které nás naučili péct dokonalé zákusky. „

„Projekt je podpořen Nadací rozvoje občanské společnosti z prostředků The Velux Fundations.“

 

Bc. Klára Schulzová

vedoucí vychovatelka DM