Na skok ve slovenské kuchyni

Některé kurzy jsou zábavné, jiné poučné nebo kreativní. Kurz slovenské kuchyně financovaný z OP JAK naplňoval všechno – zábavu, nové dovednosti, výborné jídlo, relax na farmě, zážitkovou gastronomii a správnou partu. Bio farma a restaurace Košík v Tuchomi je vyhlášená svou kuchyní z lokálních surovin a slovenskými specialitami. Mistr kuchař pan Václav Košnář je legenda mezi kuchaři a dodržuje veškeré zásady kvalitní kuchyně. Přes třicet let vařil v restauraci Alcron a na Pražském hradě připravoval menu i pro britskou královnu. Uvařili jsme tradiční slovenskou kapustnici, brynzové halušky, halušky s uzeným a se zelím a na závěr domácí lívanečky se zakysanou smetanou a bezovým džemem. Hospodářství a farma paní Havlové se rozkládá přibližně na 70 hektarech velmi rozmanitého prostředí. Vše jsme si na farmě prohlédli a pomazlili, dostali odborný výklad a společně si tak užili krásný den.

Bc. Klára Schulzová, vedoucí DM