Návštěva v Clarion Congress Hotel Prague

Kde jinde by se měl učit předmět hotelový provoz? Přímo v hotelu? Ano! A dne 14.3. se nám tato vize podařila uskutečnit. Právě ve spolupráci s Clarion Congress hotel Prague, jehož zaměstnanci pro třídu M1 připravili bohatý program s prohlídkou celého hotelu včetně kongresových sálů, které jsou pro tento podnik stěžejní. Po celý den se nám osobně věnoval FB manager, který se svými kolegy připravil workshop v rámci hotelové restaurace. Žáci se zapojili do přípravy kávy a naučili se, jak správně vyšlehat mléčnou pěnu a jak kávu správně servírovat.  Dalším bodem bohatého programu bylo správné čepování piva několika způsoby, které si všichni žáci dobrovolně vyzkoušeli. Nemůžeme opomenout prohlídku restaurace, recepce, hotelových pokojů od standartního přes executive až po conference suite. Kuchaři hotelové kuchyně pro nás připravili bohaté občerstvení, obsluha nám předvedla praktickou ukázku banketní obsluhy s dokonale prostřenou tabulí. Tento projekt byl spolufinancován v rámci Operačního programu Jan Amos Komenský. Věřím, že si žáci odnesli cenné rady, zkušenosti a podívali se do prostor, o kterých se učí v hodinách teoretické výuky.

Jana Macháčková, učitelka odborných předmětů