Obsluhovali jsme ve Španělském sále

Dne 5. 4. 2024 se konala ve Španělském sále na Pražském hradě jedna z nejprestižnějších gastronomických akcí AUDIENCE GRAND CRU CLASSÉ BORDEAUX. Jedná se o degustaci nejlepších vín z francouzského Bordeaux, která je zakončena slavnostní gala večeří. Menu sestavil a osobně přijel uvařit šéfkuchař Régis Douysset francouzské michelinské restaurace l´Escrabille Paříž, L’Escarbille – Meudon – a MICHELIN Guide Restaurant . Akce se pořádala pro 300 hostů a místo u stolu si mohli zájemci zakoupit za 12.000,-Kč. Tuto gala večeři zajišťovala česká cateringová firma White Circus, se kterou jsme navázali spolupráci díky projektu Spolu u stolu za podpory nadace NROS Cesta k budoucnosti. Proto se na nás obrátili, zda by naši žáci mohli doplnit tým 60ti číšníků obsluhujících právě na této akci. Vybraní žáci Vojtěch Červeňák M2, Tina Ježková KČ3A, Lukáš Janíček KČ2B, Jan Wágner KČ2B, Natálie Šišková KČ1B, Barbora Klarovičová KČ1B se podíleli jak na náročných přípravách, tak i na samotném precizním servisu. Naši žáci bez problému zapadli do týmu profesionálů a odvedli opravdu perfektní práci. Tato akce byla pro nás všechny nádherným zážitkem a cennou pracovní zkušeností, už se těšíme se na další.

Marie Kolářová, učitelka OV