Pečení pizzy s Italem

V rámci Šablon I. OP JAK proběhl v Labence kurz přípravy a pečení pizzy s Francescem Galluccim, který je nejen pravý Ital, ale vlastní dvě vyhlášené pizzerie v Praze. Jak správně připravit těsto na pizzu – neapolské a římské, jaký je mezi nimi rozdíl, jaké je tajemství křehkého těsta, co si zákazníci v Praze nejvíc žádají – na všechny tyto otázky jsme dostali odpověď. Ale co je nejdůležitější – vše jsme si sami vyzkoušeli a domů si odvezli těsto, z kterého připravíme rodině vlastní pizzu. A na závěr jen chceme dodat, že lepší pizzu jsme ještě neochutnali. Děkujeme lektorovi Frankiemu za úžasný zážitek a množství cenných informací, dále panu učiteli odborného výcviku Aleši Kouřilovi, který nás podpořitl a celého kurzu se s námi účastnil a v neposlední řadě také zástupci ředitele OV panu Karlu Divišovi za uvolnění cvičné kuchyně v Labence a jeho skvělou italštinu 🙂.

Bc. Klára Schulzová, vedoucí vychovatelka DM