Pohlazení

„Vážená paní ředitelko,

dovolte mi, abych vám ještě jednou poděkoval za pozvání na 11. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky škol GASTRO PODĚBRADY 2017. Děkuji především za pozornost a péči, kterou jste mi osobně věnovala, stejně tak i další pracovníci. Nestává se toto často, abych byl takto přijat a tak dobře se cítil. Chtěl bych Vám a spolupracovníkům poděkovat za krásné prostřední, atmosféru, nadšení soutěžících žáků, za možnost potkávat své bývalé žáky, spolupracovníky. To jsou okamžiky, na které se nezapomíná. Slova, která zde cituji, nejsou formální, mám možnost srovnávat různé gastronomické soutěže, setkání, zůstávají pro mě Poděbrady, moje škola, která byla někdy nazývána knedlíkárna nebo malé Poděbrady, srdeční záležitostí. Při setkání se žáky jsem jim připomínal, aby si vážili tohoto prostředí, jednání ze strany pedagogických pracovníků – ne vždy v životě se s tímto setkají.

Nejvíce oceňuji ten fakt, že konkrétní náročnou odbornou akci celostátního významu dokážete zajistit při normálním chodu školy. Všem Vám patří můj dík a obdiv. Dle mého hodnocení jste získali to nejvyšší ocenění a to zlatou medaili. Stejně tak hodnotím každého jako vítěze, který se dokázal postavit na podium, připravil slavnostní tabuli, nebo cukrářské a kuchařské výrobky. Prosím Vás, vážená paní ředitelko o tlumočení mého poděkování všem pracovníkům školy. Děkuji Vám ještě jednou.

S pozdravem

Václav Šmíd v.r.“

Poznámka školy – náš bývalý absolvent PaedDr. Václav Šmíd – největší český odborník na pravidla stolničení, obsluhoval význačné světové osobnosti: královnu Alžbětu II., prince Charlese s lady Dianou, španělského krále Juana Carlose, papeže Jana Pavla II. a mnoho dalších. Působí jako pedagog na Střední škole hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha, s.r.o. V Klánovicích založil gastronomické muzeum, v němž má svoji sbírku jídelních lístků, starých kuchařek, nádobí a nejrůznějších nástrojů, které souvisejí s gastronomií.