Třídní oběd trochu jinak

V rámci projektu OP JAK jsme navštívili Chateau Mcely a stálo to za to. Prohlídli jsme si celý zámek od sklepa, přes kuchyň, pokoje až po střechu s vyhlídkou. Stěžejním zážitkem však byl společný oběd, který se skládal z tříchodového menu. Nejen naše chuťové pohárky byly nadšené. Ochutnali jsme například hovězí carpaccio s lanýžovým olejem a vločkami parmazánu, hovězí steak na bramborovém pyré s lanýži zdobené cibulovou slámou, zelené fazolky s chorizem a demi glace s hrubozrnnou horčicí, ale i bramborové knedlíčky plněné povidly v anglické vanilkové omáčce, sypané osmaženou strouhankou na přepuštěném másle a mákem. Zážitek to byl opravdu zámecký a velmi milé bylo setkání naší paní ředitelky s bývalými žáky, kteří zde v zámecké kuchyni působí. Moc se těšíme na další spolupráci.

Mgr. Kamila Brunclíková a KČ2A