Úspěšný výjezd na Fourfest 2023

Před koncem školního roku se pravidelně koná v Rimavské Sobotě FOURFEST – EUROAKADEMIK GASTRO. Letos jsme se zúčastnili soutěže kuchařů, číšníků a barmanů. Zpestřením byla také soutěž ve vaření kotlíkové dršťkové polévky, do které jsme se samozřejmě zapojili. A české dršťky slavily na Slovensku velký úspěch. Naši kuchaři obsadili skvělé druhé místo.

V oboru kuchař nás reprezentoval Filip Hradecký. Jeho úkolem bylo připravit 2 porce hlavního jídla z ryby – 400 g filet losos s kůží a zhostil se ho na výbornou. Výsledkem bylo 3. místo a zlaté pásmo. A ani ostatní naši zástupci neodjeli s prázdnou. Karel Hula si „vymíchal“ mimořádné ocenění v oboru barman a totéž ocenění získaly i Lucie Čižinská a Denisa Nechvátalová za svou tabuli v oboru číšník.

Děkujeme všem účastníkům delegace za skvělou reprezentaci a také jejich učitelům odborného výcviku za přípravu.

Rozvoniavala držková polievka 

FOUFREST: Rekordný počet účastníkov