Jitřenka a zážitková gastronomie

Zážitková gastronomie je způsob stravování, kdy host očekává nějakou formu prožitku, nejlépe však všech smyslů, aby odcházel plný dojmů. Nejedná se pouze o drahé luxusní podniky, ale dají se sem zahrnout i podniky například nabízející přípravu steaků na lávových kamenech, či stravovací zařízení s otevřenou kuchyní. Tuto definici nabízí Wikipedie. Abychom si to vyzkoušeli v praxi, vydala se skupinka žáků z Jitřenky na running sushi do CČM v Praze. „Usadili jsme se k barovému pultu a na pásu kolem nás jezdili talířky a mističky s různými druhy sushi a dalšími pokrmy. Vzali jsme si, na co jsme měli chuť, a snědli, co mohli. Po hodině už jsme jen funěli a užili si rozchod v obchodním centru. Celé akci předcházela důkladná příprava na Jitřence, takže jsme si řekli zajímavosti o sushi, učili se jíst hůlkami a shlédli videa o přípravě sushi.“

Bc. Klára Schulzová