IKA/CULINARY OLYMPICS 2020

Náš učitel odborného výcviku obor KUCHAŘ pan Karel Diviš byl vyslán, aby zjistil, co se děje nového ve světové kuchyni. Navštívil 25. ročník unikátní olympiády těch nejlepších kuchařských teamů z celého světa, který se konal na výstavišti Messe Stuttgart v rámci největšího veletrhu Intergastra a Gelatissimo.

V soutěži se utkali národní teamy, juniorské národní teamy, catering teamy, teamy armády, regionální teamy a jednotlivci.

Soutěžilo mezi sebou přes 2000 kuchařů (včetně cukrářů) z 59 zemí světa. Zhotovená 7-chodová menu musela týmy stihnout připravit a naservírovat do 6 hodin.

Olympiáda je spojená s výstavou zaměřenou na hoteliérství, gastronomii, catering, cukrářství, kavárny a pekařství. Veletrh představuje nejnovější potravinářské produkty, trendy, high-end technologie a zajímavé podnikatelské nápady. V 10 halách na celkové ploše 120 000 m² se představilo více jak 1 300 vystavovatelů.

Gastronomie se v posledních letech stala velmi módní záležitostí. Dobré jídlo a příprava pokrmů podle nejnovějších zásad je prostě „trendy“. Módní trendy se mění každým rokem, ať už je to v módním průmyslu, kosmetickém průmyslu nebo třeba v kulinářském světě. Olympiáda spojená s výstavou je dokonalým zážitkem a zároveň velikánskou výzvou posouvat se do budoucna vpřed.

 „Po celém světě je úspěch dobrého jídla stejný – kvalitní suroviny a vařit s láskou.“

Nahlédnout na světový veletrh můžete i vy prostřednictvím fotografií zde