IKA/CULINARY OLYMPICS 2020
![](https://soupdy.cz/wp-content/uploads/2020/02/20200216_141100-400x280.jpg)
Náš učitel odborného výcviku obor KUCHAŘ pan Karel Diviš byl vyslán, aby zjistil, co se děje nového ve světové kuchyni. Navštívil 25. ročník unikátní olympiády těch nejlepších kuchařských teamů z celého světa, který se konal na výstavišti Messe Stuttgart v rámci největšího veletrhu Intergastra a Gelatissimo.
V soutěži se utkali národní teamy, juniorské národní teamy, catering teamy, teamy armády, regionální teamy a jednotlivci.
Soutěžilo mezi sebou přes 2000 kuchařů (včetně cukrářů) z 59 zemí světa. Zhotovená 7-chodová menu musela týmy stihnout připravit a naservírovat do 6 hodin.
Olympiáda je spojená s výstavou zaměřenou na hoteliérství, gastronomii, catering, cukrářství, kavárny a pekařství. Veletrh představuje nejnovější potravinářské produkty, trendy, high-end technologie a zajímavé podnikatelské nápady. V 10 halách na celkové ploše 120 000 m² se představilo více jak 1 300 vystavovatelů.
Gastronomie se v posledních letech stala velmi módní záležitostí. Dobré jídlo a příprava pokrmů podle nejnovějších zásad je prostě „trendy“. Módní trendy se mění každým rokem, ať už je to v módním průmyslu, kosmetickém průmyslu nebo třeba v kulinářském světě. Olympiáda spojená s výstavou je dokonalým zážitkem a zároveň velikánskou výzvou posouvat se do budoucna vpřed.
„Po celém světě je úspěch dobrého jídla stejný – kvalitní suroviny a vařit s láskou.“
Nahlédnout na světový veletrh můžete i vy prostřednictvím fotografií zde