Informace o způsobu konání závěrečných zkoušek jaro 2021
K závěrečným zkouškám mohou pouze žáci, kteří PROSPĚLI v 1. pololetí 3. ročníku. Ti, kteří neprospěli musí konat opravné zkoušky. Termíny opravných zkoušek zde. S žáky, kteří musí vykonat opravnou zkoušku za 1. pololetí 3. ročníku se spojí vyučující a domluví průběh zkoušky podle situace. Žáci, kteří měli N, si musí domluvit zkoušku s vyučujícím sami do 30. 3. 2021.
Datum výročního vysvědčení: 27. května 2021
Písemné ZZ
- 1. června 2021 se konají písemné ZZ s časovou dotací 270 min. (4,5 hod.)
- Od 7. června 2021 budou k dispozici výsledky písemných ZZ
- Žáci odevzdají 1. června, v den konání písemných ZZ, klíčky od šatny p. Hradecké
Ústní ZZ se NEKONAJÍ!!!
Praktické ZZ se uskuteční od 7. června 2021 do 18. června 2021
Předpokládaná realizace praktických závěrečných zkoušek
(pro učňovské obory s výučním listem)
Realizace vychází z předpokladu, že jednotné zadání závěrečných zkoušek pro šk. rok 2020/2021 bude škole zasláno přibližně ve stejném rozsahu jako vloni. Zároveň budou zkoušky upraveny v závislosti na vývoji situace s Covid-19 a z toho vyplývajících epidemiologických opatřeních v aktuálním čase.
Varianta 1, že se studenti závěrečných ročníků vrátí k prezenční formě výuky v dohledné době
Obor kuchař
- Rozhodující bude provedení úkolů ze samostatné odborné práce (SOP):
– praktická příprava jednoho teplého pokrmu ze SOP nejméně ve dvou porcích a jeho prezentace zkušební komisi
– představení svoji SOP
- Praktická příprava čtyř porcí hlavního pokrmu s přílohou a jeho prezentace zkušební komisi:
– provedení normování na daný počet porcí
– praktické připravení pokrmu, včetně expedice
(Konkrétní druh hlavního pokrmu s přílohou bude žákovi oznámen s dostatečným časovým předstihem)
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy zadaného vedlejšího pokrmu, včetně nanormování na daný počet porcí
Obor kuchař-číšník
- Rozhodující bude provedení úkolů ze samostatné odborné práce (SOP):
– praktická příprava jednoho teplého pokrmu ze SOP nejméně ve dvou porcích a jeho prezentace zkušební komisi
- Praktická příprava čtyř porcí hlavního pokrmu s přílohou a jeho prezentace zkušební komisi:
– provedení normování na daný počet porcí
– praktické připravení pokrmu, včetně expedice
(Konkrétní druh hlavního pokrmu s přílohou bude žákovi oznámen s dostatečným časovým předstihem)
- Praktická obsluha hostů v běžném provozu
- Teoretické vyzkoušení žáka ze zadané odborné dovednosti
Obor číšník
- Rozhodující bude provedení úkolů ze samostatné odborné práce (SOP):
– praktické sestavení výseče slavnostní tabule
– představení svoji SOP
- Praktické provedení zadané odborné dovednosti
- Teoretické vyzkoušení žáka z obsluhy a dovednosti v běžném provozu
Obor cukrář
- Rozhodující bude provedení úkolů ze samostatné odborné práce (SOP):
– praktická příprava slavnostního výrobku (dortu) ze SOP
– prezentace slavnostního výrobku
- Praktické zhotovení specifického výrobku
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy zadaného cukrářského výrobku
Obor pekař
- Praktické zhotovení zadaného výrobku ze sortimentu jemného pečiva
- Praktické zhotovení zadaného výrobku ze sortimentu běžného pečiva
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy chleba
Varianta 2, že se studenti závěrečných ročníků nevrátí k prezenční formě výuky v dohledné době
Obor kuchař
- Rozhodující bude provedení úkolů ze samostatné odborné práce (SOP):
– praktická příprava jednoho teplého pokrmu ze SOP nejméně ve dvou porcích a jeho prezentace zkušební komisi
– představení svoji SOP
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy zadaného hlavního pokrmu s přílohou, včetně nanormování na daný počet porcí
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy zadaného vedlejšího pokrmu, včetně nanormování na daný počet porcí
Obor kuchař-číšník
- Rozhodující bude provedení úkolů ze samostatné odborné práce (SOP):
– praktická příprava jednoho teplého pokrmu ze SOP nejméně ve dvou porcích a jeho prezentace zkušební komisi
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy zadaného hlavního pokrmu s přílohou, včetně nanormování na daný počet porcí
- Teoretické vyzkoušení žáka z obsluhy hostů v běžném provozu
- Teoretické vyzkoušení žáka ze zadané odborné dovednosti
Obor číšník
- Rozhodující bude provedení úkolů ze samostatné odborné práce (SOP):
– praktické sestavení výseče slavnostní tabule
– představení svoji SOP
- Teoretické vyzkoušení žáka ze zadané odborné dovednosti
- Teoretické vyzkoušení žáka z obsluhy a dovednosti v běžném provozu
Obor cukrář
- Rozhodující bude provedení úkolů ze samostatné odborné práce (SOP):
– praktická příprava slavnostního výrobku (dortu) ze SOP
– prezentace slavnostního výrobku
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy specifického výrobku
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy zadaného cukrářského výrobku
Obor pekař
- Praktické zhotovení zadaného výrobku ze sortimentu jemného pečiva
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy zadaného výrobku ze sortimentu běžného pečiva
- Teoretické vyzkoušení žáka z přípravy chleba
O výběru varianty budou žáci včas informováni.
Termín a způsob předání výučních listů bude upřesněn.